Kunstgebit

Het aanmeten van een kunstgebit is een erg persoonlijke gebeurtenis. Voor sommige mensen is het dan ook een grote, lastige stap om het kunstgebit bij de tandarts aan te gaan vragen. In vele gevallen is het echter essentieel.

Er zijn ook mensen die er bewust voor kiezen om een kunstgebit te nemen. Reden hiervoor kan zijn dat ze geen zin hebben in het laten plaatsen van implantaten, bruggen of andere tandheelkundige aanpassingen. In dit geval worden alle tanden verwijderd waardoor er ruimte ontstaat voor het kunstgebit. Het gelijktijdig trekken van alle tanden en kiezen is niet haalbaar aangezien het een relatief grote ingreep is. De wonden, die ontstaan na het trekken, moeten tijd krijgen om te genezen. De tijd tussen het trekken van de tanden en kiezen zit normaal gesproken een aantal weken.

Het doel van een kunstgebit is het zo goed mogelijk vervangen van uw eigen tanden en kiezen. Het kunstgebit is echter een los gedeelte in de mond waardoor het heel anders aan zal voelen dan de eigen tanden. Er zijn verschillende soorten, vormen en maten kunstgebitten te verkrijgen. Het is dan ook belangrijk dat u zich goed laat informeren over welke mogelijkheden er voor u zijn!

Kosten kunstgebit

De kosten van een kunstgebit zijn afhankelijk van een aantal dingen, denk bijvoorbeeld aan het aantal te vervangen tanden en de hoeveelheid benodigde implantaten. De kosten hiervan worden meestal voor 75% vergoed door uw zorgverzekeraar.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Gebitsrenovatie-implantaten