Tanden

Een tand zelf is een harde witte structuur die onderdeel is van de mond, die op zijn beurt weer onderdeel van het gebit is. De meeste reptielen, zoogdieren en natuurlijk de mens hebben tanden. Vogels en vissoorten hebben veelal geen tanden. Hier zal er gericht worden op de tanden van de mens.

De mens wordt gezien als een echte alleseter. Hierdoor is ons gebit zowel geschikt voor het eten van vlees als wel voor groentes en andere plantaardige materialen.  

Mensen die geen tanden hebben noemen wij edentaat. De afwezigheid van tanden komt vaak voor bij jonge kinderen waarbij de tanden nog door moeten komen en bij oudere mensen. Het missen van tanden wordt regelmatig veroorzaakt door een ingevallen bovenlip of in hele extreme gevallen zijn ze er uit gegaan door een ongeluk waarbij de tand beschadigt is. Ook kan het missen van een of meer tanden ontstaan door achterstallig onderhoud van het gebit. De tand wordt hierdoor zwak en zal naar verloop van tijd afbreken.

Een gebit van een volwassen persoon telt normaal 32 tanden. Bij een kind die nog melktanden heeft zal dit liggen normaliter op twintig tanden. En in uitzonderlijke gevallen kan iemand meer of minder tanden hebben.

Het gebit van een mens wisselt overigens maar één keer wat plaats zal vinden in de kinderjaren. Wanneer alle tanden gewisseld zijn verschilt per persoon.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Gebitsrenovatie-implantaten