Tandimplantaten

Implantaten tanden zijn kunstmatige tanden- of kiezenwortels die op de plaats van de oude kies of kiezen worden geplaatst. In de huidige tandheelkunde, zowel in Nederland als in het buitenland, wordt deze vorm van gebitsrenovatie op uitgebreide schaal toegepast. 

Er zijn verschillende types implantaten beschikbaar. Alle implantaten worden in het kaakbeen geplaatst waarna hier een vervangend gebitselement zoals bijvoorbeeld een kunstgebit of brug op geplaatst wordt. Op deze manier krijgt u weer een stralende lach!

U kunt er tegenwoordig voor kiezen om uw implantaat of implantaten in het buitenland te laten plaatsen, hier is dan sprake van een medische reis. Implantaten die in het buitenland worden geplaatst zijn vaak van gelijke kwaliteit en kosten als de implantaten die in Nederland worden geplaatst. De toegevoegde waarde van een medische reis voor het laten plaatsen van een of meerdere implantaten is dus beperkt.

Een vraag die zich iedereen wel stelt voordat hij of zij iets gaat aanschaffen is, wat kost het? Een logische vraag die ook voorkomt wanneer men in aanraking komt met tandimplantaten.

Tegenwoordig zijn er vele verschillende mogelijkheden om de lege ruimtes of probleempunten binnen uw gebit op te lossen. Eén daar van is de mogelijkheid van tandimplantaten; de oplossing als het gaat om gebitsrenovatie. In geval van tandimplantaten wordt er een kunstwortel in uw kaakbeen geplaatst, waar later het vervangend element op geplaatst zal worden. Pas na het vastgroeien van het tandimplantaat in het kaakbeen kan er gestart worden met het aanbrengen van een brug, kroon of een kunstgebit.

Voor een origineel tandimplantaat betaalt u al gauw een bedrag dat rond de vierhonderd euro ligt. Voor een dummie betaalt u per stuk zo rond de tweehonderd euro. Gelukkig kan de zorgverzekeraar u een deel daarvan vergoeden. Prijzen zijn echter exclusief de kosten voor een narcose.

Verstandig is om voor behandeling eerst bij uw zorgverzekeraar of tandarts te informeren welk bedrag er teruggevorderd kan worden.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Gebitsrenovatie-implantaten